Utöver Whiteboard är ett träningsverktyg som designats av CrossFitters for CrossFitters. CrossFit är bevisbaserad träning, så vilket bättre sätt att spåra det beviset än ett enkelt onlineverktyg som registrerar allt från träningsresultat och personliga journaler, två måltider och kroppssammansättning.

Både gym och individer kan dra nytta av BTWB: s många funktioner. Gym kan programmera träningspass för medlemmar, analysera programmering och hålla sig på toppen av enskildas framsteg. Individer kan logga in resultat för något träningspass, få realtids återkoppling av prestanda och analysera personalens styrkor och svagheter. Moms är tillgängligt via webb-och gratis mobilappar.